Modern och pålitlig implantatkirurgi

Implantatkirurgi är ett område som har utvecklats mycket den senaste tiden. Tack vare modern teknik kan vi idag erbjuda implantat till patienter där det för ett antal år sedan inte var möjligt.

Inom implantatkirurgin arbetar vi med implantatsystemen Ankylos och Straumann som är extremt väldokumenterat. De tillverkas av de mycket stora dentalföretagen, Dentsply och Straumann. Det är viktigt att ha implantat från seriösa ledande tillverkare för att säkerställe att komponenter och delar tillverkas även i framtiden.

Implantatkirurgi med precision

Implantatkirurgi kräver mycket förberedelse för att lyckas. Under behandlingen kan det ibland vara svårt för tandläkaren att få en perfekt placering av dina implantat. Hänsyn måste tas till om benmängden är dålig eller om marginalerna till nervkanalerna är små. I sådana lägen är precisionen det viktigaste verktyget.

Virtuell planering för lyckad implantatkirurgi

Anmälan till höstens kurser: http://www.mydentalguide.se/kurser/

En virtuell planering av dina implantat gör det möjligt för tandläkaren att visuellt utföra din implantatkirurgi på en datorskärm innan hen gör den riktiga implantatbehandlingen på dig. I planeringsverktyget kan du som patient, tillsammans med din tandläkare se hur resultatet kommer att se ut. Tandläkaren får då möjlighet att beställa en operationsguide för att sätta dina implantat enligt plan. Det är en liten extrakostnad för dig som patient men det ger större trygghet och även större möjlighet för att få implantat.

Kontakta oss om du vill veta mer om implantatkirurgi

Vi på Willa Tandhälsa har stor erfarenhet av implantatkirurgi. Den stora utmaningen idag är rätt placering av tandimplantaten för att uppnå bästa estetik. Alla behandlingar måste individuellt planeras med undersökning, röntgenbilder, modeller och fotografier.

Panoramaröntgen är ett måste inför planering av implantatkirurgi. Vi har vår egen CBCT-röntgen för att kunna göra en 3D-planering av dina implantat och även utföra implantatplaceringen med hjälp av kirurgiska guider när det behövs. Vi planerar och förklarar hur just din behandling bör genomföras och använder endast implantat som är väldokumenterade och har mycket goda resultat.